InterSpa
Gliceryna
Alkohol wielowodorotlenowy jest prawidłową, chemiczną nazwą gliceryny. Mimo, iż nazwa wydaje się bardzo
skomplikowana to działanie tej substancji jest niezwykle proste, acz bardzo skuteczne. Gliceryna posiada właściwości higroskopijne, dlatego już od bardzo dawna wykorzystywana jest do produkcji kosmetyków silnie nawilżających skórę. Gliceryna przyciąga wilgoć z otoczenia i zatrzymuje ją w warstwie rogowej naskórka, dzięki czemu trwale ją nawilża. Potrafi zwiększać i zatrzymywać wilgoć w naskórku nawet do dwudziestu czterech godzin. Skóra po zastosowaniu preparatu z gliceryną jest gładka, miękka, nawilżona i elastyczna. Najbardziej popularnym kosmetykiem zawierającym glicerynę jest krem do rąk. Pomaga on nawilżyć i zregenerować suchą i narażoną na największą styczność z niekorzystnymi czynnikami zewnętrznymi skórę rąk. Ale gliceryna jest także dodawana do preparatów mających za zadanie nawilżenie skóry całego ciała oraz kremów do twarzy. Gliceryna jest jednym z najlepszych składników kosmetycznych przeznaczonych do skóry suchej i pozbawionej elastyczności.
Menu
- Strona główna
- Kwas hialuronowy
- Lukrecja
- Dobrze nawodnione soczewki jednodniowe są delikatną odmianą szkieł kontaktowych.
stomatologia bielsko
Elancyl
Dentysta Kraków
psycholog we wrocławiu
korekcja nosa
oprogramowanie sklepu
odżywka na mase